Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Maxbizz is a values-driven consulting agency dedicated.

Gallery

Contact

+1-800-456-478-23

411 University St, Seattle

maxbizz@mail.com

Goed voor het klimaat en voor je portemonnee

Alles over de water-water warmtepomp

Warmtepompen zijn er in diverse vormen en kunnen worden ingezet voor verschillende doeleinden. Maar welke past bij jouw wensen voor verwarming? Of wil je er je huis ook mee koelen? En hoe zit het met je tapwater in de keuken en voor de douche? En wil je al volledig gasloos of nog niet helemaal van het gas af gaan?

Aanschaf en plaatsen van warmtepompen

Het is belangrijk om je goed in te lezen, voordat je overgaat tot de aanschaf van een warmtepomp. En uiteraard biedt KlimaPlan ook een goed advies die bij jouw situatie past. De installatie van een warmtepomp die gebruik maakt van buitenlucht als bron duurt meestal slechts een dag. Een warmtepomp plaatsen, waarvoor in de grond geboord moet worden, is een complexere klus en kan enkele dagen in beslag nemen. Installatie is sowieso geen doe-het-zelf klus.

Afgestemd en ingesteld

De keuze voor een geschikt alternatief voor de CV-ketel heeft ook gevolgen voor je totale verwarmingssysteem. Heb je vloerverwarming of alleen radiatoren in huis? Alles dient goed op elkaar te worden afgestemd en ingesteld. Dat heeft namelijk effect op het rendement. Zeker als je ook zonnepanelen hebt of gebruik maakt van een zonneboiler. Dan moet alles perfect op elkaar aansluiten en goed samenwerken.

Water-water warmtepompen

Bij warmtepompen is er altijd sprake van een zogenaamd binnendeel. Dat ziet er vaak uit als een kastje zoals bij een CV-ketel, en is er in staande of hangende vorm. De water-water warmtepomp onttrekt warmte uit het grondwater, dat ook in de winter nog een temperatuur tussen 7 en 12°C bereikt. De temperatuur van het grondwater blijft bovendien bijna altijd constant. Om van het grondwater gebruik te kunnen maken, heb je een dieptepomp nodig die het water uit de grond pompt, en een lozingsput waarin het gebruikte grondwater terecht komt.

Compact

Bovendien is water een middel met een zeer hoge opslagcapaciteit en een goede regeneratie. Je kan het zuiver bron water dat opgepompt wordt tevens gebruiken voor allerlei andere watertoepassingen zoals bijvoorbeeld de wc, wasmachine, tuinbesproeiing, etc. Tenslotte is een water-water warmtepomp-binnendeel vrij compact.

Nadeel en voordeel

Het nadeel van het water-water warmtepompsysteem is dat er twee diepe putten geboord moeten worden. Het vermogen van de onderwaterpomp bepaalt trouwens mee in hoeverre het warmtepompsysteem winstgevend zal zijn. Hou er tenslotte rekening mee dat hoe dieper het grondwater zich bevindt, hoe meer elektriciteit nodig zal zijn om het water op te pompen. Het is wel de meest rendabele warmtepomp die er is, omdat water de temperatuur goed constant weet te houden. Voor individuele woningen minder geschikt.

Let op: voor water-water warmtepomp is er een (ISDE) investeringssubsidie te verkrijgen.

Offerte aanvragen? Of meer informatie aanvragen?

Wilt u een offerte aanvragen? Of wilt u meer weten over onze oplossingen of dienstverlening? Neem vrijblijvend contact met ons op. Of maak een afspraak met één van onze adviseurs.

[contact-form-7 id="1508"]

Offerte aanvragen? Of meer informatie aanvragen?

Wilt u een offerte aanvragen? Of wilt u meer weten over onze oplossingen of dienstverlening? Neem vrijblijvend contact met ons op. Of maak een afspraak met één van onze adviseurs.