Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Maxbizz is a values-driven consulting agency dedicated.

Gallery

Contact

+1-800-456-478-23

411 University St, Seattle

maxbizz@mail.com

Goed voor het klimaat en voor je portemonnee

Alles over de bodem-water warmtepomp

Warmtepompen zijn er in diverse vormen en kunnen worden ingezet voor verschillende doeleinden. Maar welke past bij jouw wensen voor verwarming? Of wil je er je huis ook mee koelen? En hoe zit het met je tapwater in de keuken en voor de douche? En wil je al volledig gasloos of nog niet helemaal van het gas af gaan?

Aanschaf en plaatsen van warmtepompen

Het is belangrijk om je goed in te lezen, voordat je overgaat tot de aanschaf van een warmtepomp. En uiteraard biedt KlimaPlan ook een goed advies die bij jouw situatie past. De installatie van een warmtepomp die gebruik maakt van buitenlucht als bron duurt meestal slechts een dag. Een warmtepomp plaatsen, waarvoor in de grond geboord moet worden, is een complexere klus en kan enkele dagen in beslag nemen. Installatie is sowieso geen doe-het-zelf klus.

Afgestemd en ingesteld

De keuze voor een geschikt alternatief voor de CV-ketel heeft ook gevolgen voor je totale verwarmingssysteem. Heb je vloerverwarming of alleen radiatoren in huis? Alles dient goed op elkaar te worden afgestemd en ingesteld. Dat heeft namelijk effect op het rendement. Zeker als je ook zonnepanelen hebt of gebruik maakt van een zonneboiler. Dan moet alles perfect op elkaar aansluiten en goed samenwerken.

Bodem-water warmtepompen

Bij warmtepompen is er altijd sprake van een zogenaamd binnendeel. Dat ziet er vaak uit als een kastje zoals bij een CV-ketel, en is er in staande of hangende vorm. De bodem-water warmtepomp onttrekt warmte uit de aardbodem via een systeem van buizen, horizontaal of verticaal geplaatst. Door dat buizensysteem wordt een vloeistof gepompt die de warmte verplaatst naar de woning, waar het wordt omgezet in warmte voor verwarming of voor warm tapwater. Je ziet dit vaak bij nieuwbouw huizen. Voordeel is ook dat in de zomer het huis ook gekoeld kan worden met dit systeem.

Voordelen en nadelen

Het is de meest rendabele warmtepomp vorm die er is momenteel, maar ook meteen de duurste.

Het nadeel zit hem in het feit dat er altijd geboord dient te worden voor installatie. Dat neemt meerdere dagen in beslag en leidt tot hogere kosten.

Offerte aanvragen? Of meer informatie aanvragen?

Wilt u een offerte aanvragen? Of wilt u meer weten over onze oplossingen of dienstverlening? Neem vrijblijvend contact met ons op. Of maak een afspraak met één van onze adviseurs.

[contact-form-7 id="1508"]

Offerte aanvragen? Of meer informatie aanvragen?

Wilt u een offerte aanvragen? Of wilt u meer weten over onze oplossingen of dienstverlening? Neem vrijblijvend contact met ons op. Of maak een afspraak met één van onze adviseurs.