Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Maxbizz is a values-driven consulting agency dedicated.

Gallery

Contact

+1-800-456-478-23

411 University St, Seattle

maxbizz@mail.com

Het beste van twee werelden

Alles over de hybride warmtepomp

Warmtepompen zijn er in diverse vormen en kunnen worden ingezet voor verschillende doeleinden. Maar welke past bij jouw wensen voor verwarming? Of wil je er je huis ook mee koelen? En hoe zit het met je tapwater in de keuken en voor de douche? En wil je al volledig gasloos of nog niet helemaal van het gas af gaan?

Aanschaf en plaatsen van warmtepompen

Het is belangrijk om je goed in te lezen, voordat je overgaat tot de aanschaf van een warmtepomp. En uiteraard biedt KlimaPlan ook een goed advies die bij jouw situatie past. De installatie van een warmtepomp die gebruik maakt van buitenlucht als bron duurt meestal slechts een dag. Een warmtepomp plaatsen, waarvoor in de grond geboord moet worden, is een complexere klus en kan enkele dagen in beslag nemen. Installatie is sowieso geen doe-het-zelf klus.

Afgestemd en ingesteld

De keuze voor een geschikt alternatief voor de CV-ketel heeft ook gevolgen voor je totale verwarmingssysteem. Heb je vloerverwarming of alleen radiatoren in huis? Alles dient goed op elkaar te worden afgestemd en ingesteld. Dat heeft namelijk effect op het rendement. Zeker als je ook zonnepanelen hebt of gebruik maakt van een zonneboiler. Dan moet alles perfect op elkaar aansluiten en goed samenwerken.

Hybride warmtepompen; deels warmtepomp, deels CV-ketel

Bij warmtepompen is er altijd sprake van een zogenaamd binnendeel. Dat ziet er vaak uit als een kastje zoals bij een CV-ketel, en is er in staande of hangende vorm. Een hybride warmtepomp heeft ook een buitendeel. Dat ziet eruit als een airco-unit die je ook regelmatig in het buitenland (warme landen) terug ziet. De hybride warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en voert die lucht via een watercircuit naar binnen. Die warmte kan je gebruiken voor tapwater voor keuken en badkamer of voor de centrale verwarming. Dit systeem kan bovendien toegepast worden in combinatie met vloerverwarming. Op het moment dat de warmtepomp niet rendabel meer kan verwarmen -bijvoorbeeld bij temperaturen onder het vriespunt – springt de CV ketel bij. Hiermee bespaar je toch al tot 50% op je gasverbruik. Het is dus een combinatie van gasketel en warmtepomp die vooral voor bestaande woningen interessant is.

Warmte gratis uit de lucht

De hybride warmtepomp oplossing zou wel eens de meest populaire warmtepomp voor de Nederlandse woningen kunnen worden. Dat komt omdat het al snel het gasverbruik flink omlaag kan brengen, zonder direct volledig van het gas af te gaan. De warmtepomp haalt daarnaast, met behulp van goedkopere elektriciteit, de warmte gratis uit de lucht. Het beste van twee werelden en waarbij er minder grote aanpassingen nodig zijn aan het bestaande CV-systeem.

Intergas

Daikin biedt een volledig geïntegreerd hybride warmtepomp systeem aan, in samenwerking met Intergas. Daar zit dus een Intergas ketel in verwerkt. Maar het is ook mogelijk om een warmtepomp te laten aansluiten aan je huidige CV-ketel (als die nog niet te zeer verouderd is).

Waarom kiezen voor een hybride warmtepomp?

De hybride warmtepomp wordt veelal gekozen om bestaande huizen (van voor 2000) bij een grote renovatie van een milieubewust energiesysteem te voorzien. Het gasverbuik wordt er immers al flink door teruggebracht en er hoeven weinig aanpassingen aan de woning voor te gebeuren. Isolatie helpt altijd om het rendement van een warmtepomp te verbeteren.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van een hybride warmtepomp is dat het gemakkelijk ingezet kan worden om in bestaande woningen energie te besparen. De hybride warmtepomp kan immers geïnstalleerd worden in alle woningen waar een gasaansluiting aanwezig is. Ook de productie van warm water kan gebeuren via de gasketel, omdat warmtepompen voor temperaturen tussen 50 en 60°C minder goed presteren. Ook de huidige radiatoren blijven behouden, ook al kun je kiezen voor vloerverwarming of modernere (LT) radiatoren. Daarnaast is de hybride warmtepomp een zeer intelligent systeem, dat zelf weet welke bron de meest duurzame warmte levert. Daarom is de hybride warmtepomp één van de meest efficiënte warmtepompen op de markt.

Let op: voor een hybride warmtepomp is er een (ISDE) investeringssubsidie te verkrijgen.

Offerte aanvragen? Of meer informatie aanvragen?

Wilt u een offerte aanvragen? Of wilt u meer weten over onze oplossingen of dienstverlening? Neem vrijblijvend contact met ons op. Of maak een afspraak met één van onze adviseurs.

[contact-form-7 id="1508"]

Offerte aanvragen? Of meer informatie aanvragen?

Wilt u een offerte aanvragen? Of wilt u meer weten over onze oplossingen of dienstverlening? Neem vrijblijvend contact met ons op. Of maak een afspraak met één van onze adviseurs.