Luchtsokken

Luchtsokken en Luchtkoelers

  • Tochtvrij inblazen bij elke temperatuur.
  • Aanzienlijke hoogtewinst t.o.v. toepassing van ronde kanalen.
  • Geen stromingsgeluid.
  • Geen condensvorming
  • In elke kleur beschikbaar
  • Eenvoudig te reinigen

Waarom is het toepassen van luchtverdeelslangen vaak beter dan het toepassen van kanalen met roosters?

Tochtvrije ventilatie

Door middel van computerberekeningen kan het uitblaaspatroon en de luchtsnelheid in de leefzone berekend worden, waardoor tochtvrije ventilatie mogelijk is. In ruimtes waar regelmatig veel mensen aan het werk zijn, vooral bij zittend werk, wordt tocht al snel als hinderlijk ervaren. Werkt men bijvoorbeeld net onder een rooster, dan kan men daar snel last van krijgen in de vorm van een stijve nek, rillerigheid of verkoudheidsklachten. Door toepassing van luchtverdeelslangen wordt deze hinderlijke tocht voorkomen.

 

De mogelijkheid van het toepassen van halfronde slangen. 

Bij geringe hoogte kan er gekozen worden voor halfronde luchtverdeelslangen. Deze kunnen direkt tegen het plafond gemonteerd worden. Hiermee ontstaat een aanzienlijke hoogtewinst t.o.v. toepassing van ronde kanalen.

Geluidloze  airconditioning

Er is geen sprake van stromingsgeluid, ergo door het absorberend vermogen van het gewevenmateriaal zal enige geluidsreductie ontstaan. Bij toepassing van kanalen ontstaat er extra geluid.

Geen condensvorming bij airconditioning

Bij koeling is er absoluut geen kans op condensvorming op de slangen. Bij plaatstalen kanalen is dit wel mogelijk.

Esthetisch.

Door het flexibele karakter van luchtverdeelslangen zijn er vele uitvoeringsvormen denkbaar. De luchtverdeelslangen zijn in vrijwel elke RAL-kleur leverbaar.

Reiniging van het luchtverdeelsysteem

Een luchtverdeelsysteem is een zeer schoon systeem, (het doek zelf is een soort extra filter) en is eenvoudig te reinigen, waardoor altijd schone lucht ingeblazen wordt. Het reinigen van kanalen is een lastig karwei en wordt vaak vergeten met als gevolg minder schone lucht in de werkomgeving.