Service Data Systeem

Service Data Systeem van Klimaplan

Om ervoor te zorgen dat wij zeer efficiënt kunnen optreden als er toch iets gebeurt met uw apparatuur heeft Klimaplan een zeer doordacht Service Data Systeem in huis.
Alle apparatuur welke door Klimaplan is geplaatst of waar Klimaplan het onderhoud aan uitvoert, wordt voorzien van een unieke code. Deze code bestaat uit uw klantnummer en een apparaatnummer. Door deze code te combineren, ontstaat er een uniek nummer welke bij ons in het Service Data Systeem staat opgeslagen.

Alle relevante gegevens betreffende de apparatuur zoals type, serienummers en onderdeelcodes worden opgeslagen in ons systeem. In ons systeem staan ook de technische handboeken en de handleidingen van uw apparatuur eventueel met fotomateriaal van het betreffende project. De medewerkers van onze serviceafdeling hebben hierdoor zo direct de beschikking over alle relevante gegevens welke noodzakelijk zijn om u snel van dienst te zijn.

Als er zich een probleem voordoet aan de apparatuur hoeft u als klant alleen maar telefonisch contact met ons op te nemen en de code door te geven welke duidelijk op de apparatuur staat vermeld. Onze medewerkers zien direct op hun scherm alle gegevens van het toestel, de opstelplaats en de eventuele bijzonderheden. Onze medewerkers kunnen u daarna direct bijstaan en mogelijk telefonisch de problemen verhelpen.

Mocht een bezoek van onze servicetechnici toch noodzakelijk zijn dan kan de werkbon met alle gegevens van de klant en het toestel per direct verzonden worden naar de servicetechnici die dan direct actie ondernemen.

Een groot voordeel van dit Service Data Systeem is de efficiënte manier van werken welke kostenbesparend werkt en ervoor zorgt dat u kunt blijven doen waar u goed in bent.

 

Beheer van de airconditioning op afstand

Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt ook voor storingen en defecten in een gebouw en haar installaties. Daarom werkt Klimaplan met een zelf ontwikkeld softwarepakket. Met dit unieke en veelzijdige systeem kan Klimaplan op afstand installaties in de gaten houden en bij de kleinste afwijking (vaak op afstand) actie ondernemen. We meten bijvoorbeeld op afstand de temperatuur, de luchtvochtigheid of stroomsterkte. Overschrijdt één van deze functies een grenswaarde, dan grijpen we in, vaak nog voor er een storing ontstaat.

 

Verbruik van de airco meten

Naast het automatisch detecteren van storingen kunnen wij met het softwarepakket ook bijvoorbeeld het gas-, elektra- en waterverbruik in de gaten houden, trends m.b.t. bijvoorbeeld temperatuur en vochtigheid registreren en op afstand installaties bedienen. Ook zijn er binnen de software modules beschikbaar specifiek voor de visualisatie van zorg- en security-systemen. Groot voordeel is dat ons softwarepakket met vrijwel alle voorkomende gebouwbeheersystemen kan communiceren.