Verwarming

Wat is een warmtepomp airconditioner

Een warmtepomp is een systeem dat uw ruimte tijdens de warmste zomers koelt en tijdens de koudste winters verwarmt. In de modus 'koeling' absorbeert het koudemiddel van het toestel de warmte van de ruimte om het buiten af te zetten. In de modus 'verwarming' is dit juist het omgekeerde.

Een warmtepomp draait de koelcyclus dus om. Het apparaat onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft deze aan de binnenlucht af. Dit is een uitermate efficiënt proces; de warmte uit de buitenlucht is immers gratis. We hoeven het alleen van buiten naar binnen te transporteren. De warmtepomp kan zelfs bij -15 °C nog voldoende warmte uit de buitenlucht winnen. Met een warmtepomp vermindert u het gebruik van de bestaande cv-installatie, omdat deze in het tussenseizoen uitgeschakeld kan blijven of zelfs geheel overbodig wordt.

Modus alleen koelen Modus verwarmen
 modus-koelen  modus-verwarmen

Warmtepompsystemen zijn veel energievriendelijker dan andere verwarmingssystemen. Dit omdat ons systeem niet gebaseerd is op het verbranden van brandstof, maar op het verplaatsen van warmte. Hierdoor zijn warmtepompen soms vijf keer energievriendelijker dan andere verwarmingstoestellen!